HC bloggen

I dag startar vi Human Centers blogg.

För att inleda vår blogg vill vi gärna presentera våra humanistiska synsätt.

Vi har alltid undrat om hur svårt kan det vara att se själen i människan utan att lägga egna värderingar?

Vi är lika värda men ändå olika!

Det borde inte vara så svårt att respektera de humana olikheterna när våra basala behov är gemensamma.

Vi på Human center försöker ställa människans förmåga i centrum.

3 responses to “HC bloggen”

 1. M. Smith skriver:

  Hur svårt för det vara. Att se på månniska utan egna värderingar. En komplex fråga, som vi alla bör reflektera om.

  Se mig, inte min färg, mina brister, min etniska bakgrund, kön, ålder. Men se gärna mina förmågor och det positiva hos mig.

  • Cristina Olsson skriver:

   Hej M. Smith.
   Tack för ditt kommentar.
   Denna människliga komplexitet har diskuterats länge och det behövs fortsätta att diskuteras för att kanske en vacker dag, minska upplevelse av kränkningar, mobbning, respektlöshet och att så många som möjligt ska kunna uppleva känslan av sammanhang.
   Jag vill inte tro på detta som en utopi.
   Jag försöker börja med mig själv så mycket som möjligt, att neutralisera mina värderingar, dömande ofrivilliga dömande tänkar i möte med andra. Varje insats spelar roll!
   Jag läste en artikel från Kristianstadblade som publicerades 17 okt. 2014 som jag gillade jättemycket och är tyvärr fortfarande mycket aktuellt, ”tycker jag”. Så står i artikeln!
   ”Alla människors lika värde. Så uttrycker vi vårt samhälles mest grundläggande värdering. I regeringsformens andra paragraf kan vi läsa att ”den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde”. Om detta råder det bred enighet.
   Inte desto mindre är den något problematisk när den till vardags ska omsättas i praktiken. Vi utsätter varandra dagligen för värderingar i arbetslivet och på fritiden. Vi talar gärna om utvärderingar och avser då inte bara aktiviteter och processer utan också människor och deras agerande”. …

 2. Cristina Olsson skriver:

  Visste ni att ni är den mest kvalificerade person när det gäller ditt eget psyke?
  Att det är bara du som vet bäst om hur du känner dig själv i de olika situationer, ditt mod, dina osärkerheter, dina förmågor och svårigheter.
  Ja, det finns ingen bättre människor än dig själv att svara på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *